Nederland
Quick Links  | Microsoft.nl Home | Worldwide
Microsoft
Zoek op Microsoft.com naar:
Referenties  
| Contact | Mijn gegevens | Nieuwsbrieven
Logo: Christelijk College Nassau-Veluwe

Christelijk College Nassau-Veluwe werkt al jaren tevreden met Elektronische Leeromgeving op basis van .NET-technologie

Het bedrijf
Het Christelijk College Nassau-Veluwe (CCNV) in Harderwijk is een school voor middelbaar onderwijs van HAVO- en VWO-niveau. Ruim 14 jaar geleden is CCNV begonnen om ICT-voorzieningen als aanvulling op het bestaande onderwijs in te zetten.

Een langdurige en intense samenwerking met CCNV heeft bij partner Codename Future ertoe geleid nieuwe, vakoverstijgende methoden voor leerlingen te ontwikkelen. Projectbureau Codename Future is oorspronkelijk ontstaan vanuit de onderwijskundige richting en ziet zich als nieuwe uitgever van moderne lesmethoden voor het middelbaar onderwijs.

 
"Dankzij de flexibiliteit van Workspace kunnen wij continu inspelen op de nieuwste maatschappelijk relevante thema's van alledag. De integratie van Workspace in de bestaande lesmethoden sluit precies aan bij de Tweede Fase in het middelbaar onderwijs. Voor de docenten worden gebruikersdagen georganiseerd om de aantrekkelijkheid van Workspace zelf te ervaren. Zolang Workspace een toegevoegde waarde blijft bieden, is CCNV overtuigd van de voordelen van gebruik van deze op Microsoft-technologie gebaseerde werkomgeving."

Cor Vosselman, IT-adviseur CCNV

De situatie
Door de invoering van de Tweede Fase is de docent tegenwoordig niet meer koning binnen zijn eigen koninkrijk. De nadruk in het middelbaar onderwijs ligt voor de leerling op zelfstudie. Dit heeft grote gevolgen voor de manier van lesgeven.

De ontwikkeling van een elektronische leeromgeving (ELO) zes jaar geleden had echter meer voeten in de aarde dan men aanvankelijk dacht. Cor Vosselman: "Elke docent heeft een eigen voorkeur voor de manier van lesgeven, en uiteindelijk beslist deze over het succes of de mislukking een nieuwe lesmethode. Voor de organisatie van een computeruurtje moet de docent inderdaad een nieuwe drempel over. Een voorwaarde voor het slagen van een ELO is en blijft dat de leeromgeving van toegevoegde waarde moet zijn op het bestaande onderwijs, voor zowel docent als leerling."

De uitdaging
Het succes van een digitale leeromgeving wordt bepaald door organisatie op twee fronten. Allereerst is er op de individuele middelbare scholen een goede afstemming nodig tussen bestaande lesmethoden en modern onderwijs met behulp van ICT-voorzieningen.

Cor Vosselman: "Voor een gewenste acceptatie van ICT-voorzieningen in het onderwijs moet men aanwezige belemmeringen wegnemen. Op het CCNV zijn wij van mening dat de ICT-verantwoordelijkheid lager in de organisatie moet worden gelegd. Hierdoor bereik je een olievlekeffect naar andere docenten toe. Daarnaast is de overlegstructuur van grote invloed op het slagen van het ICT-plan. Formeel en informeel overleg tussen docenten, bijvoorbeeld een overleg over de locatie van de computers en de nieuwe positie van de docent in een digitale omgeving, zal uiteindelijk leiden tot succes. Dit kost tijd, maar we moeten ons focussen op het creëren van nieuwe kansen voor zowel docent als leerling." Uiteraard moet de flexibiliteit van de ICT-voorzieningen op deze individuele organisatiewensen aansluiten.

De oplossing
Ruim vijf jaar geleden besloot Codename Future van Lotus Notus over te stappen op Microsoft-technologie. En sinds 2003 gebruikt Codename Future .NET-technologie voor de ontwikkeling van de digitale werkomgeving Workspace. Geeske Steeneken: "De ontwikkeltool Visual Studio .NET in combinatie met het .NET Framework, de technische begeleiding van Microsoft en de aanwezige bronnen op internet hebben ons in staat gesteld het framework in slechts drie maanden onder de knie te krijgen. Mooi aan het .NET Framework is dat wij vrij kunnen putten uit bestaande stukken broncode. Zo hebben wij onze digitale werkomgeving Workspace in .NET dankzij deze voorgedefinieerde 'classes' zeer snel kunnen ontwikkelen."

 
"De ontwikkeltool Visual Studio .NET in combinatie met het .NET Framework, de technische begeleiding van Microsoft en de aanwezige bronnen op internet hebben ons in staat gesteld het framework in slechts drie maanden onder de knie te krijgen. Zo hebben wij onze digitale werkomgeving Workspace in .NET dankzij vele voorgedefinieerde klassen zeer snel kunnen ontwikkelen."

Geeske Steeneken, Directeur Codename Future

Interactieve leeromgeving
Ontwikkelen in het .NET Framework scheelt de ICT-afdeling van Codename Future ongeveer 50% programmeertijd. Zodoende is het projectbureau in staat twee keer per jaar een nieuwe omgeving van Workspace on line te zetten op een centrale server in Amsterdam.

Vandaag de dag gebruiken 30.000 leerlingen de nieuwste versie van Workspace. Cor Vosselman voegt toe: "Dankzij de flexibiliteit van Workspace kunnen wij continu inspelen op de nieuwste maarschappelijk relevante thema's van alledag. De integratie van Workspace in de bestaande lesmethoden sluit precies aan bij de Tweede Fase in het middelbaar onderwijs. Voor de docenten worden gebruikersdagen georganiseerd om de aantrekkelijkheid van Workspace zelf te ervaren. Zolang Workspace een toegevoegde waarde blijft bieden, is CCNV overtuigd van de voordelen van gebruik van deze op Microsoft-technologie gebaseerde werkomgeving."

Eisen

  • Flexibiliteit en zekerheid van functionaliteit
  • Beproefde technologie
  • Gebruikerssnelheid

Oplossing en voordelen

  • Aantrekkelijke technologie
  • Goede afstemming content en structuur
  • Zeer korte ontwikkelingsduur

Producten

Externe links
http://www.ccnv.nl/
http://www.codenamefuture.nl/

 
Beoordeel deze pagina

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Slecht Goed
 

©2006 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Gebruiksvoorwaarden |Handelsmerken |Privacyverklaring